Mäklararvode Östermalm – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Östermalm är 78 559 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,3 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Östermalm.

Östermalm är ett av de tre mest attraktiva och eftertraktade områdena i Stockholm! Om du ska sälja en bostad här kan du vara ganska säker på att visningarna blir fullbokade. För att kunna bjuda in till visningar på bästa sätt, och på så vis optimera chanserna till en lyckad försäljning, behöver du dock anlita en kunnig och engagerad mäklare som vet hur just din bostad behöver marknadsföras. För mäklarens tjänster behöver du då betala ett så kallat mäklararvode. Så vad kostar en mäklare på Östermalm?

Mäklararvode Östermalm

Snittarvoden på Östermalm

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 78 559 kr 1,3 % 63 625 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 78 559 kr
Mäklararvode procent 1,3 %
Mäklararvode median 63 625 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad kostar mäklararvodet på Östermalm 2024?

Hur mycket mäklararvode du ska betala vid en bostadsförsäljning beror på var du bor, vilken typ av bostad du säljer och vilken mäklare du väljer att anlita. Hur mycket provision en mäklare tar varierar mellan olika städer eftersom provisionerna anpassas efter aktuella bostadspriser, och därför kan kostnaden se väldigt olika ut beroende på om du bor i till exempel Göteborg, Uppsala eller Malmö. På Östermalm, och i Stockholm överlag, är bostadspriserna ganska mycket högre än i resten av Sverige. Ett normalt mäklararvode på Östermalm ligger på 78 559 kr och 1,3 %, men detta är bara ett genomsnitt och kan alltså vara högre eller lägre.

Mäklararvoden på Östermalm för olika bostadstyper

Kostnaden för mäklararvodet beror som sagt på vilken typ av bostad du säljer. Ett mäklararvode vid försäljning av en bostadsrätt ligger generellt alltid lägre än mäklararvodet vid en husförsäljning, och det beror på att villor är värda mer samt att husförsäljningar innebär mer arbete för mäklaren. Den procent som mäklaren tar i provision kan med andra ord vara lägre vid en husförsäljning, men summan i rena pengar är nästan alltid högre.

Mäklararvoden för bostadsrätter på Östermalm

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 4 miljoner kr 56 000 kr 1,7 %
4 - 6 miljoner kr 56 000 kr 1,2 %
6 - 8 miljoner kr 84 000 kr 1,2 %
8 - 10 miljoner kr 83 000 kr 1 %
10 miljoner kr och över 153 000 kr 1 %

Jämför mäklararvoden på Östermalm

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden på Östermalm och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner på Östermalm.

Jämför mäklararvoden nu

Olika arvodestyper på Östermalm

Mäklare använder sig av olika arvodestyper för att räkna ut hur mycket mäklararvode du ska betala. Beroende på om mäklaren använder sig av mäklararvode i procent, mäklararvodestrappa eller en kombinerad arvodestyp kan alltså procentsatsen som mäklaren tar variera. Med ett vanligt, procentuellt arvode är procentsatsen fast, och mäklaren får helt enkelt en viss procentsats av bostadens slutpris. Arvodestrappan har samma princip, förutom att procentsatsen ökar inom vissa intervall av köpeskillingen. Med en kombinerad arvodestyp får mäklaren en bestämd procentsats av köpeskillingen men också en bestämd summa i fast mäklararvode. Den fjärde arvodestypen är mäklararvode med fast pris, vilket betyder att kostnaden för mäklararvodet bestäms helt och hållet i förväg och inte påverkas av bostadens slutpris. Den vanligaste arvodestypen på Östermalm är arvodestrappa.

Jämför mäklararvoden från flera mäklare

Att jämföra mäklararvoden från flera mäklare är en ypperlig metod för att hitta det billigaste mäklararvodet. Men är det billigaste mäklararvodet alltid det bästa? Tyvärr inte, och därför är det viktigt att du tar reda på vad som ingår i mäklararvodet och sätter detta i proportion till kostnaden du ska betala. Kom också ihåg att mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen.

Vad tar mäklarna i arvode på Östermalm?

Vill du jämföra mäklararvoden på Östermalm? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Viktigt att tänka på när du jämför mäklararvoden

Vilka tjänster som ingår varierar mellan olika mäklare och kan alltså påverka vad de tjänar i provision, men det finns en del tjänster som oftast ingår. Marknadsvärdering av bostaden, fotografering, viss marknadsföring, visningar, budgivning och allt administrativt arbete kring försäljningen är uppgifter som du behöver mäklarens hjälp till. Att betala mäklararvode kan ta emot, men det är högst nödvändigt för att försäljningen ska gå med så hög vinst som möjligt. Glöm heller inte bort att kolla upp när och hur länge mäklaren har rätt till provision för att undvika att behöva betala mäklararvodet om bostaden inte blir såld.

Vad är mäklararvode?

Den mäklare du anlitar för att förmedla din bostad till en köpare får en ersättning av säljaren för sina tjänster. Lönen de får kallas för provision, arvode eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare på Östermalm?

Bostadspriserna i Stockholm är högre än i många andra städer i Sverige, och därför är det genomsnittliga mäklararvodet på Östermalm också högre än Sveriges snittarvode.

Vad kostar en mäklare på Östermalm?

Ett normalt mäklararvode på Östermalm ligger på cirka 1,3 % av bostadens slutpris.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode på Östermalm?

Den genomsnittliga mäklarkostnaden på Östermalm ligger på 78 559 kr.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här