Mäklararvode Fredhäll – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Fredhäll är 61 052 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,7 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Fredhäll.

Stockholms vackra stadsdel Fredhäll ligger på Kungsholmens sydvästra del. Fredhäll är framförallt känt för de idylliska badklipporna, men också för bostäderna som ofta har en helt fantastisk sjöutsikt. Ska du sälja en lägenhet eller villa i Fredhäll och funderar över hur mycket provision en mäklare tar? Vad kostar egentligen en mäklare i Fredhäll? Här nedanför kan du läsa på om vad som är ett normalt mäklararvode i Fredhäll beroende på vilken typ av bostad du säljer, men också om olika arvodestyper och vad som ingår i mäklararvodet.

Snittarvoden i Fredhäll

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 61 052 kr 1,7 % 55 000 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 61 052 kr
Mäklararvode procent 1,7 %
Mäklararvode median 55 000 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad är ett rimligt mäklararvode i Fredhäll 2024?

Hur många procent en mäklare tar grundar sig i en rad olika faktorer. Vad en mäklare tjänar beror på var bostadsförsäljningen sker, vilken typ av bostad som ska säljas och vilken arvodestyp som används. Det är alltså svårt att ge en exakt siffra på vad som är ett normalt mäklararvode för en bostadsrätt, villa eller ett radhus – men du kan få ett ganska bra hum genom att ha koll på statistiken. Du kan även använda våra smarta kalkylatorer för att få en ungefärlig siffra för just din bostad!

Mäklararvoden i snitt

Vad kostar en mäklare? Det genomsnittliga mäklararvodet 2024 i Sverige ligger på 64 146 kr vilket motsvarar 2,8 % av bostadens slutpris. Det här är dock bara ett genomsnitt, och mäklares arvoden varierar mellan olika städer. Mäklararvodena i till exempel Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborgser helt olika ut. Detta beror på att mäklares provisioner alltid anpassas efter de aktuella bostadspriserna i olika städer, vilket precis som allt annat utvecklas med inflationen. I Fredhäll ligger den genomsnittliga mäklarkostnaden på 61 052 kr och 1,7 % år 2024, vilket är en aning lägre än snittarvodet i Sverige.

Vad kostar mäklararvodet – Olika arvodes- och bostadstyper

Hur mycket man ska betala i mäklararvode beror även på vilken typ av bostad du säljer. Det genomsnittliga mäklararvodet för en bostadsrätt i Fredhäll är alltid lägre än mäklararvoden vid husförsäljning, och det beror på att större bostäder innebär mer jobb för mäklaren. Procentsatsen som en mäklare tar i provision grundar sig även i vilken beräkningsmodell som mäklaren använder sig av. Det finns nämligen flera arvodestyper som påverkar hur mycket mäklararvode du kommer att få betala.

Jämför mäklararvoden i Fredhäll

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Fredhäll och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Fredhäll.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för bostadsrätter i Fredhäll

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 52 000 kr 3 %
2 - 4 miljoner kr 51 000 kr 1,8 %
4 - 6 miljoner kr 55 000 kr 1,2 %
6 - 8 miljoner kr 85 000 kr 1,2 %
8 - 10 miljoner kr 102 000 kr 1,2 %
10 miljoner kr och över 114 000 kr 0,9 %

Mäklararvode i procent eller fast mäklararvode

Den vanligaste arvodestypen i Fredhäll är arvodestrappa, men det betyder inte att precis alla mäklare använder sig av den här beräkningsmodellen. Mäklararvode-trappan – även kallad stegprovision och arvodestrappa – innebär att mäklaren får en viss procentsats av bostadens slutpris, men att procentsatsen kan öka inom vissa intervall av köpeskillingen. Mäklare kan också använda sig av ett vanligt, procentuellt arvode som helt enkelt innebär att mäklaren får en bestämd procentsats på bostadens slutpris. Ett mäklararvode med fast pris betyder i sin tur att du och mäklaren kommer överens om en bestämd summa i förväg som inte påverkas av köpeskillingen. En del mäklarfirmor använder sig av kombinerade arvodestyper där mäklaren både får en lägsta garantiersättning samt en viss procentsats på slutpriset.

Så kan du sänka kostnaden för mäklararvodet

Oavsett om det handlar om mäklararvode för en lägenhet eller mäklararvode för en villa i Fredhäll är det helt okej att pruta på kostnaden. Innan du börjar pruta är det dock en god idé att jämföra mäklararvoden från flera mäklare, och på så vis få ett hum om det erbjudandet du fått är rimligt eller inte. Att ha koll på statistiken för din bostadstyp samt ditt bostadsområde ger dig också fördelar när det kommer till att hitta det billigaste mäklararvodet.

Vad ingår i mäklararvodet?

Marknadsvärdering, stylingråd, fotografering, visningar och budgivning ingår oftast i mäklarens tjänster. Mäklaren tar även ansvar för alla steg som leder upp till kontraktsskrivningen, som till exempel kontakt med banken, ekonomikontroll, förvaring av handpenning och bokning av kontraktsskrivning. Det finns dock vissa mäklare som arbetar annorlunda. Därför är det även viktigt att göra en jämförelse på vilka tjänster som ingår hos olika mäklarfirmor, och se var du kan få mest valuta för dina pengar.

Vad tar mäklarna i arvode i Fredhäll?

Vill du jämföra mäklararvoden i Fredhäll? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Är det billigaste mäklararvodet det bästa?

Det är dock viktigt att komma ihåg att ett billigt mäklararvode inte behöver betyda att personen är rätt person för jobbet – det viktigaste är att han eller hon har en försäljningsteknik som du uppskattar, och att du känner dig trygg med att lägga ditt livs största affär i händerna på mäklaren. Kom även ihåg att du kan dra av kostnaden för mäklararvodet i deklarationen vilket innebär att mäklararvodet alltid blir lägre i slutändan. Du behöver inte heller oroa dig för att behöva ligga ute med stora summor pengar eftersom provisionen dras av från handpenningen som köparen för över till mäklarens klientmedelskonto. När du får pengarna har alltså mäklararvodet redan betalats.

Har mäklaren ensamrätt till försäljning?

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att vissa mäklare vill ha ensamrätt till försäljning. Det betyder att du behöver betala mäklararvodet även om du hittar en säljare på egen hand. Du behöver därför läsa igenom uppdragsavtalet noga för att ta reda på när och hur länge mäklaren har rätt till provision. Ensamrätt till försäljning kan gälla upp till tre månader åt gången, med möjlighet till förlängning.

Vad är mäklararvode?

En mäklares uppgift är att förmedla din bostad till en köpare. För detta får mäklaren en lön som kallas för arvode, provision eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Fredhäll?

Mäklararvodena i Fredhäll har en ganska låg, genomsnittlig procentsats jämfört med många andra platser i Sverige. Det genomsnittliga mäklararvodet i rena pengar ligger i sin tur på 61 052 kr vilket också är lägre än snittarvodet i Sverige.

Vad kostar en mäklare i Fredhäll?

Kostnaden för en mäklare i Fredhäll grundar sig i vilken mäklarfirma du anlitar, vilken arvodestyp som används samt vilken typ av bostad du ska sälja.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Fredhäll?

Ett rimligt mäklararvode i Fredhäll ligger som sagt på 61 052 kr, vilket motsvarar cirka 1,7 % av bostadens slutpris.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här