Mäklararvode Hammarby Sjöstad – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Hammarby Sjöstad är 65 448 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,6 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Hammarby Sjöstad.

Hammarby Sjöstad tillhör stadsdelen Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Det moderna bostadsområdet är beläget precis vid vattnet vilket lockar personer i alla åldrar som söker lugnare stämning, men ändå uppskattar närheten till storstaden. Ska du sälja en bostad och funderar över mäklararvoden i Hammarby Sjöstad? Det är svårt att säga på rak arm vad ett arvode för en mäklare i Hammarby Sjöstad går för då det finns många faktorer som påverkar priset. Här får du dock ta del av all information som kan vara bra att ha koll på för att få ett hum om hur många procent en mäklare tar i Hammarby Sjöstad.

Mäklararvode Hammarby sjöstad

Snittarvoden i Hammarby Sjöstad

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 65 448 kr 1,6 % 58 700 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 65 448 kr
Mäklararvode procent 1,6 %
Mäklararvode median 58 700 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad kostar en mäklare i Hammarby Sjöstad?

Hur mycket provision en mäklare tar varierar mellan olika städer i Sverige. Ett mäklararvode kan se väldigt olika ut i till exempel Uppsala, Malmö eller Göteborg och det beror på att mäklararvodena precis som med mycket annat utvecklas med inflationen och bostadspriserna. Ett normalt mäklararvode i Hammarby Sjöstad ligger på 65 448 kr vilket motsvarar cirka 1,6 % av bostadens slutpris, men det här är bara genomsnittlig statistik vilket betyder att priserna kan variera.

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att mäklararvodet för en bostadsrätt i Hammarby Sjöstad alltid är lägre än mäklararvodet vid husförsäljning. Det beror på att husförsäljningar innebär mer arbete för mäklaren. I Hammarby Sjöstad ligger det genomsnittliga mäklararvodet vid försäljning av bostadsrätt på 65 448 kr medan ett rimligt mäklararvode vid villaförsäljning ligger på 92 188 kr – alltså snäppet högre. Du behöver med andra ord vara beredd på att behöva lägga mer pengar på mäklararvode vid husförsäljning än om du ska sälja en lägenhet.

Mäklararvoden för bostadsrätter i Hammarby Sjöstad

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 52 000 kr 3 %
2 - 4 miljoner kr 54 000 kr 1,9 %
4 - 6 miljoner kr 57 000 kr 1,2 %
6 - 8 miljoner kr 81 000 kr 1,2 %
8 - 10 miljoner kr 91 000 kr 1 %
10 miljoner kr och över 114 000 kr 0,9 %

Jämför mäklararvoden i Hammarby Sjöstad

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Hammarby Sjöstad och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Hammarby Sjöstad.

Jämför mäklararvoden nu

Olika arvodestyper i Hammarby Sjöstad

Vad en mäklare tjänar i provision har även mycket att göra med vilken arvodestyp som han eller hon använder sig av. Det är vanligt att ett mäklararvode i Hammarby Sjöstad prissätts genom arvodestrappa, men det finns också flera andra arvodesmodeller som mäklarfirmor kan använda sig av:

  • mäklararvode-trappa – mäklaren får en viss procentsats av köpeskillingen, men procentsatsen ökar i takt med slutpriset
  • mäklararvode i procent – mäklaren får en bestämd procentsats på köpeskillingen
  • fast mäklararvode – summan för mäklararvodet bestäms i förväg och påverkas inte av bostadens slutpris
  • kombinerad arvodestyp – mäklaren får både en lägsta garantiersättning samt en viss procentsats på köpeskillingen.

Så kan du pruta på mäklarens arvode

Oavsett om det handlar om ett mäklararvode för lägenhet i Hammarby Sjöstad eller mäklararvode för hus är det möjligt att pruta för att få ner kostnaden för mäklararvodet. Många mäklare brukar nämligen ge ett lite för högt bud i början för att försöka tjäna så mycket som möjligt. Om du fått reda på vilken procent en mäklare tar i provision och upplever priset som för högt kan du ta till olika metoder för att sänka priset. Du kan till exempel ta reda på vilka tjänster som ingår i mäklararvodet och erbjuda dig att genomföra en del av dessa själv, och på så vis sänka kostnaden för mäklararvodet en aning.

Vikten av att jämföra mäklararvoden

Det är en god idé att jämföra mäklararvoden från flera firmor innan du bestämmer dig för att anlita någon. Med hjälp av vår smidiga jämförelsetjänst kan du få ett bra hum om vilka mäklarfirmor som har rimliga erbjudanden och inte! Det är också viktigt att du försöker läsa på lite om ditt bostadsområde och din bostadstyp – då är det betydligt enklare att argumentera om du väl hamnar i en situation där du behöver pruta.

Vad tar mäklarna i arvode i Hammarby Sjöstad?

Vill du jämföra mäklararvoden i Hammarby Sjöstad? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Betalning av mäklararvodet – Vad är viktigt att tänka på?

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen vilket betyder att kostnaden alltid blir lägre i slutändan. Om du upplever att summan som du ska betala i mäklararvode som rimlig finns det alltså ingen anledning att pruta. Det viktigaste är att du känner dig trygg med att lägga din försäljning i mäklarens händer, och att han eller hon har ett försäljningssätt som du trivs med. Du behöver inte heller oroa dig för att ligga ute med stora summor pengar, eftersom mäklaren själv drar av sin provision från köparens handpenning som förs över till mäklarens klientmedelskonto. När mäklararvodet ska betalas har alltså försäljningen redan gått igenom och du har pengar att röra dig med.

Ensamrätt till försäljning

En del mäklare vill ha ensamrätt till försäljning, vilket betyder att mäklararvodet behöver betalas även om du skulle hitta en säljare på egen hand. Detta kan innebära höga, extra kostnader för dig och därför är det A och O att läsa igenom uppdragsavtalet noga för att ta reda på när och hur länge mäklaren har rätt till provision.

Vad är mäklararvode?

Den lön som en mäklare får för att förmedla din bostad till en köpare kallas för provision, arvode eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Hammarby Sjöstad?

Hammarby Sjöstad har en lägre, genomsnittlig procentsats än många andra platser i Sverige när det gäller mäklararvoden. Den genomsnittliga, totala summan för mäklararvoden är dock högre än snittarvodet i Sverige.

Vad kostar en mäklare i Hammarby Sjöstad?

Mäklararvoden i Hammarby Sjöstad varierar beroende på vilken typ av bostad du säljer, vilken mäklarfirma du anlitar samt vilken arvodestyp som används.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Hammarby Sjöstad?

Ett normalt mäklararvode i Hammarby Sjöstad är 1,6 % av bostadens slutpris, vilket motsvarar 65 448 kr.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här