Mäklararvode Huddinge – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Huddinge är 67 330 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 2 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Huddinge.

Hur mycket man ska betala i mäklararvode rent allmänt är väldigt svårt att säga på rak arm. Mäklare tjänar olika mycket och hur mycket provision en mäklare tar beror på vilken typ av bostad som förmedlas, vilken arvodestyp som används samt var bostaden ligger rent geografiskt. Ska du sälja en bostad i Huddinge kommun i Stockholm? Då blir det lite lättare att svara på vad som är ett normalt mäklararvode! Fortsätt att läsa för att få ett hum om hur mycket mäklararvode du kan behöva i Huddinge.

Mäklararvode Huddinge

Snittarvoden i Huddinge

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 48 620 kr 2,2 % 45 000 kr
Villa 98 552 kr 1,5 % 84 958 kr
Radhus / parhus 77 837 kr 1,7 % 72 250 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 48 620 kr
Mäklararvode procent 2,2 %
Mäklararvode median 45 000 kr
Villa
Mäklararvode genomsnitt 98 552 kr
Mäklararvode procent 1,5 %
Mäklararvode median 84 958 kr
Radhus
Mäklararvode genomsnitt 77 837 kr
Mäklararvode procent 1,7 %
Mäklararvode median 72 250 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad kostar en mäklare i Huddinge?

Hur hög summa eller hur många procent en mäklare tar varierar mellan olika städer, och det beror på att mäklares arvoden anpassas efter hur bostädernas prisnivåer. Ett mäklararvode i Göteborg kan till exempel se väldigt annorlunda ut än i Uppsala eller Malmö. Ett rimligt mäklararvode i Huddinge ligger på 67 330 kr och 2 %, men det är bara ett genomsnitt där alla typer av bostadsförsäljningar räknas in. Ett mäklararvode för en lägenhet i Huddinge är exempelvis oftast billigare än mäklararvodet vid husförsäljning, eftersom villaförsäljningar innebär mer arbete för mäklaren. En annan sak som är viktig att tänka på är att mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen vilket betyder att summan alltid blir lägre i slutändan.

Mäklararvoden för bostadsrätter i Huddinge

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 1 miljoner kr 39 500 kr 5,1 %
1 - 2 miljoner kr 43 471 kr 2,6 %
2 - 3 miljoner kr 50 490 kr 2 %
4 - 6 miljoner kr 61 510 kr 1,4 %
6 - 8 miljoner kr 92 500 kr 1,4 %
8 - 10 miljoner kr 140 000 kr 1,7 %
10 miljoner kr och över 112 800 kr 0,8 %

Jämför mäklararvoden i Huddinge

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Huddinge och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Huddinge.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för hus och villor i Huddinge

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 1 miljoner kr 125 000 kr 12,9 %
1 - 2 miljoner kr 52 167 kr 3 %
2 - 3 miljoner kr 64 286 kr 2,1 %
4 - 6 miljoner kr 80 481 kr 1,6 %
6 - 8 miljoner kr 86 574 kr 1,3 %
8 - 10 miljoner kr 101 963 kr 1,2 %
10 miljoner kr och över 144 327 kr 1,1 %

Mäklararvoden för radhus och parhus i Huddinge

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 40 600 kr 2,5 %
2 - 3 miljoner kr 62 349 kr 1,9 %
4 - 6 miljoner kr 80 598 kr 1,7 %
6 - 8 miljoner kr 94 432 kr 1,4 %
8 - 10 miljoner kr 97 671 kr 1,1 %
10 miljoner kr och över 116 917 kr 1 %

Olika typer av arvoden för mäklare i Huddinge

Mäklarfirmor använder sig av olika arvodestyper, alltså olika modeller för att räkna ut kostnaden för mäklararvodet. Den vanligaste arvodestypen i Huddinge är fast arvode, men det finns i regel fyra arvodestyper totalt. Ett fast mäklararvode innebär att mäklarkostnaden bestäms i förväg och att summan inte påverkas av slutpriset på bostaden, till skillnad från med ett procentuellt mäklararvode. När en mäklare prissätter ett mäklararvode i procent får han eller hon en viss procentsats av köpeskillingen, vilket betyder att kostnaden kan variera. Andra arvodestyper är provisionstrappa där mäklarens procentsats ökar inom vissa intervall av köpeskillingen, samt en kombinerad arvodestyp där mäklaren får både en lägsta garantiersättning och en procentsats av bostadens slutpris.

Vad tar mäklarna i arvode i Huddinge?

Vill du jämföra mäklararvoden i Huddinge? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Det ingår i ett normalt mäklararvode 2023

Alla mäklarfirmor arbetar på olika sätt, vilket betyder att det som ingår i mäklarens tjänster kan variera. Det finns dock vissa uppgifter som du bör räkna med när du jämför mäklararvoden och försöker hitta rätt mäklare för dig:

  • marknadsvärdering av bostaden
  • fotografering till bostadsannonsen
  • viss marknadsföring
  • visningar av bostaden för spekulanter
  • ansvar för budgivning
  • kontroll av köparens ekonomi
  • upprättning av alla viktiga dokument inför försäljningen.

Andra uppgifter som mäklaren oftast tar ansvar för är att hålla kontakt med banken, boka in möte för kontraktsskrivning och tillträde samt förvaring av handpenning på sitt klientmedelskonto. Från handpenningen drar sedan mäklaren av sin provision vilket betyder att betalningen av mäklararvodet redan är klart när du får in pengar från försäljningen. En annan sak du bör kräva av mäklaren är att inte behöva betala mäklararvode om husförsäljningen inte går igenom. Vissa mäklare vill ha ensamrätt till försäljning vilket kan innebära stora, onödiga kostnader för dig. Läs därför igenom uppdragsavtalet noga och ta reda på när och hur länge mäklaren har rätt till provision.

Hur hittar man det billigaste mäklararvodet i Huddinge?

Det är inte konstigt att vilja hitta det mest prisvärda mäklararvodet när du ska sälja en bostad – en flytt innefattar trots allt redan väldigt mycket kostnader. Det går att pruta på kostnaden om du efter att ha jämfört mäklararvoden anser att en mäklare tar lite för mycket betalt. Du kan till exempel erbjuda dig att genomföra vissa av mäklarens uppgifter själv och på så vis ge en skälig anledning till att sänka kostnaden för mäklararvodet. Det är dock viktigt att komma ihåg att det billigaste mäklararvodet inte behöver vara det bästa! Det viktigaste är att du känner dig trygg med mäklaren och att han eller hon har en framtoning som du uppskattar. En bostadsförsäljning är trots allt en väldigt stor affär och du behöver känna dig säker på att du lägger uppdraget i händerna på rätt person.

Vad är mäklararvode?

När en mäklare förmedlar din bostad till en köpare får han eller hon en lön från säljaren. Lönen kan vara ett fast pris, men den kan också baseras på en annan typ av arvodesmodell. Lönen kallas för arvode, provision eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Huddinge?

Snittarvodet i Huddinge ligger på 67 330 kr, vilket motsvarar 2 % av bostadens slutpris. Detta är dock bara ett genomsnitt – kostnaden kan vara lägre och högre beroende på vilken typ av bostad som säljs samt vilken arvodesmodell som används.

Vad kostar en mäklare i Huddinge?

Den genomsnittliga kostnaden för mäklararvoden i Huddinge är lägre i procent än Sveriges genomsnittliga procentsats. Kostnaden i rena pengar är dock lite högre än snittarvodet i Sverige.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Huddinge?

Om du ska sälja en bostadsrätt i Huddinge är ett skäligt mäklararvode 48 620 kr och 2,2 % medan snittarvodet för villor ligger på 98 552 kr och 1,5 %.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här