Mäklararvode Kungsholmen – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet på Kungsholmen är 69 256 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,3 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden på Kungsholmen.

Vad kostar en mäklare? Vad är ett rimligt mäklararvode vid försäljning av bostadsrätt, villa, parhus eller radhus? Som bostadssäljare är det inte alls konstigt att grubbla över frågor som dessa. Det är dock tyvärr ganska svårt att ge ett exakt svar på vad kostnaden för mäklararvodet kan hamna på, då det finns flera faktorer som påverkar priset. Ska du sälja en bostad i Stockholm och undrar vad som är ett skäligt mäklararvode på Kungsholmen? Fortsätt läsa för att få ett hum om hur mycket mäklararvode du kommer få betala.

Mäklararvode Kungsholmen

Snittarvoden på Kungsholmen

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 69 256 kr 1,3 % 56 500 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 69 256 kr
Mäklararvode procent 1,3 %
Mäklararvode median 56 500 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad är ett rimligt mäklararvode på Kungsholmen?

Hur många procent en mäklare tar beror givetvis på vilket skick bostaden är i, men också hur stor bostaden är samt om det är en lägenhet eller villa. Andra faktorer som påverkar priset är vilken arvodestyp som mäklaren använder sig av samt var bostaden ligger rent geografiskt. Mäklararvoden i till exempel Göteborg, Uppsala och Malmö kan se väldigt olika ut och det beror på att mäklares arvoden alltid anpassas efter stadens aktuella bostadspriser. Så vad kostar en mäklare på Kungsholmen? Ett normalt mäklararvode på Kungsholmen ligger på 69 256 kr och 1,3 %, men detta är endast ett genomsnitt och kan vara både lägre och högre.

Mäklararvode på Kungsholmen - Bostadsrätter och villor

Procentsatsen som en mäklare tar i provision påverkas som sagt av vilken bostadstyp som ska säljas. Mäklararvodet för en bostadsrätt på Kungsholmen är i princip alltid lägre i pris än mäklararvodet för en villa på Kungsholmen, och det beror på att större försäljningar innefattar fler arbetsuppgifter för mäklaren. Snittarvodet för en bostadsrätt på Kungsholmen ligger till exempel på 69 256 kr och 1,3 % medan radhus ligger på 76 007 kr och 1,7 %. Om du ska sälja en villa på Kungsholmen kan du räkna med en ännu högre summa. Det är dock viktigt att komma ihåg att mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen vilket betyder att summan alltid blir lägre i slutändan. Använd gärna våra smarta kalkylatorer för att få ett hum om vad ett mäklararvode kan hamna på för just din bostad!

Jämför mäklararvoden på Kungsholmen

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden på Kungsholmen och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner på Kungsholmen.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för bostadsrätter på Kungsholmen

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 4 miljoner kr 48 000 kr 1,5 %
4 - 6 miljoner kr 60 000 kr 1,3 %
6 - 8 miljoner kr 69 000 kr 1 %
8 - 10 miljoner kr 101 000 kr 1,2 %
10 miljoner kr och över 149 000 kr 1,1 %

Så prissätts mäklararvoden på Kungsholmen

Storleken på en mäklarens provision beror också på vilken arvodestyp som används. Det finns nämligen olika sätt att räkna ut kostnaden för mäklararvodet på. Den vanligaste arvodestypen på Kungsholmen är arvodestrappa, men det är inte alla mäklarfirmor som använder sig av detta. Mäklararvode-trappan innebär att mäklarens procentsats höjs inom olika intervall av köpeskillingen. Det är också vanligt med mäklararvode i procent där mäklaren får en bestämd procentsats av bostadens slutpris. Ett fast mäklararvode innebär i sin tur att priset bestäms i förväg, medan en kombinerad arvodestyp betyder att mäklaren får både en lägsta garantiersättning och en procentsats på köpeskillingen.

Vad tar mäklarna i arvode på Kungsholmen?

Vill du jämföra mäklararvoden på Kungsholmen? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Att hitta det billigaste mäklararvodet

Det är inte alls konstigt att vilja hitta ett så prisvärt mäklararvode som möjligt, men det är viktigt att komma ihåg att det billigaste mäklararvodet inte alltid betyder att mäklaren är bäst för jobbet. Det viktigaste är att du känner dig trygg med att lämna ditt livs största affär i mäklarens händer, sen är det ju självklart en fördel om priset är rimligt också. Kolla alltid upp när och hur länge mäklaren har rätt till provision för att undvika att behöva betala mäklararvodet om bostaden inte blir såld.

När du fått veta hur mycket provision en mäklare tar och priset känns lite väl högt är det alltid okej att pruta på priset. Ta reda på vad som ingår i mäklararvodet och sätt detta i proportion till priset för att räkna ut om kostnaden är rimlig eller inte. Om mäklaren däremot erbjuder väldigt många, generösa tjänster kan du ta dig an en del av uppgifterna själv och på så vis sänka mäklararvodet en aning.

När och hur betalas mäklararvodet?

När betalar man mäklararvodet egentligen? Det är inte ovanligt att bostadssäljare oroar sig för att behöva betala mäklararvodet för villan, lägenheten eller radhuset innan pengarna från försäljningen faktiskt kommit in. Faktum är dock att den summa som mäklaren tjänar i provision dras av från handpenningen som köparen för över till hans eller hennes klientmedelskonto. När mäklaren sedan för över handpenningen till dig är alltså kostnaden för mäklaren redan debiterad.

Vad är mäklararvode?

Den lön som en mäklare får för att förmedla en bostad till en köpare kallas för provision, mäklararvode eller arvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare på Kungsholmen?

Snittarvodet för en mäklare på Kungsholmen är lite lägre än snittarvodet i hela Stockholm. Den genomsnittliga kostnaden ligger dock högre än snittarvodet i Sverige.

Vad kostar en mäklare på Kungsholmen?

Kostnaden för mäklare på Kungsholmen varierar beroende på vilken typ av bostad du säljer, vilken arvodestyp som mäklaren använder sig av och såklart bostadens skick, storlek och läge.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode på Kungsholmen?

Ett normalt mäklararvode på Kungsholmen ligger på 69 256 kr vilket motsvarar ungefär 1,3 % av bostadens slutpris.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här