Mäklararvode Malmö – Vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Malmö är 66 812 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 2,7 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Malmö.

Mäklararvoden och villaförsäljning kanske inte är det enklaste att förstå sig på, men eftersom många undrar även hur mycket provision en mäklare tar eller vad som ingår i mäklararvodet, så kan det vara bra att ha en uppfattning om hur olika mäklararvoden räknas ut och vad som är den genomsnittliga kostnaden för mäklararvode vid försäljning av villa eller bostadsrätt i Malmö. Det första man ska tänka på är att vad som är ett normalt mäklararvode i Malmö beror helt på var din bostad ligger och vilken typ av bostad det rör sig om. Att jämföra mäklararvoden i Malmö 2024 med andra städer kan vara ett sätt att få en uppfattning om vilken procent en mäklare tar i provision.

Mäklararvode Malmö

Snittarvoden på Malmö

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 52 781 kr 3 % 50 000 kr
Villa 76 212 kr 2,6 % 75 000 kr
Radhus / parhus 71 442 kr 2,4 % 65 000 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 52 781 kr
Mäklararvode procent 3 %
Mäklararvode median 50 000 kr
Villa
Mäklararvode genomsnitt 76 212 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 75 000 kr
Radhus
Mäklararvode genomsnitt 71 442 kr
Mäklararvode procent 2,4 %
Mäklararvode median 65 000 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Olika typer av mäklararvoden i Malmö

Det finns olika arvodestyper som du kan komma överens med din mäklare om: fast pris, rörligt pris och olika kombinationer av dessa. Den sista kan ibland beräknas som en trappmodell, där arvodet i procent stiger med priset enligt vissa förutbestämda nivåer. Ett fast arvode är helt enkelt ett fast pris som ni kommer överens om innan försäljningen startar och ett rörligt arvode är ofta en provision i form av procentsats av det slutliga priset. När det gäller mäklararvode i procent och hur många procent en mäklare tar, så kan detta skilja sig både mellan olika mäklare och bostadstyper. Det kan också skilja sig betydligt mellan olika delar av landet. Hur mycket man får betala i mäklararvode i Stockholm, Göteborg och Uppsala kan skilja sig en hel del från hur mycket arvode en mäklare i Malmö tar ut och det kan ibland vara svårt att på ett rättvist sätt jämföra mäklararvoden mellan olika städer.

En fjärde typ av mäklararvode är den variant där mäklaren tar ut en fast grundavgift och sedan provision enligt en trappmodell med olika procentsatser eller arvoden vid olika nivåer. Vilken typ av arvode din mäklare tar ut ska ni alltid komma överens om i det avtal ni skriver. Om ni inte kommit överens om något annat så får mäklaren en provision enligt en lagstadgad procentsats.

Hur betalas arvodet till mäklaren?

Man betalar mäklararvodet i samband med tillträdet, då köparen betalar resterande summa av köpeskillingen. Efter tillträdet är det viktigt att komma ihåg att mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen, spara därför alla papper och kvitton rörande försäljningen. Ibland kan man även betala mäklararvode om man inte säljer, beroende på vad som står i avtalet. Var därför noga med att ta reda på när och hur länge mäklaren har rätt till provision enligt avtalet.

Vad är ett normalt mäklararvode i Malmö?

Men hur mycket ska man betala?, kanske du undrar. Tyvärr finns inte ett enkelt svar på detta, då det är många faktorer som påverkar mäklararvoden i Malmö. Vilken arvodestyp ni kommer överens om är en sådan faktor, men även vilken typ av bostad du ska sälja. Vad tjänar mäklaren i provision är mycket olika men beror också på hur mycket bostaden kommer att säljas för och vilka tjänster som ingår i priset. De flesta mäklare sköter allt som rör visning, faktainsamling, kontraktsskrivning och kontakt med banker, men ibland kan det även behövas ytterligare tjänster som hjälp med deklaration eller kontakt med bostadsrättsföreningar, styling av bostaden, extra annonsering och annat. Detta avspeglar sig då självklart i arvodets storlek. I gengäld kan dock detta vara värt mer penar än du faktiskt betalar för det, så det är viktigt att fundera över vilka tjänster som gynnar just dig och din försäljning. I Malmö är den vanligaste typen av arvode fast arvode och det genomsnittliga arvodet 66 812 kr. Vid rörligt arvode är den genomsnittliga procentsatsen 2,7 %.

Mäklararvoden för bostadsrätter på Malmö

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 1 miljoner kr 38 000 kr 4,6 %
1 - 2 miljoner kr 49 000 kr 3,3 %
2 - 4 miljoner kr 56 000 kr 2,3 %
4 - 6 miljoner kr 85 000 kr 1,9 %
6 - 8 miljoner kr 63 000 kr 0,8 %
8 miljoner kr och över 200 000 kr 2 %

Jämför mäklararvoden i Malmö

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Malmö och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Malmö.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för hus och villor på Malmö

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 63 000 kr 4,2 %
2 - 4 miljoner kr 74 000 kr 2,5 %
4 - 6 miljoner kr 85 000 kr 1,8 %
6 - 8 miljoner kr 89 000 kr 1,4 %
8 miljoner kr och över 162 000 kr 1,8 %

Mäklararvoden för radhus och parhus på Malmö

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 51 000 kr 3,3 %
2 - 4 miljoner kr 66 000 kr 2,3 %
4 - 6 miljoner kr 93 000 kr 2 %
6 - 8 miljoner kr 112 000 kr 1,6 %
8 miljoner kr och över 253 000 kr 2,2 %

Vad tar mäklarna i arvode i Malmö?

Vill du jämföra mäklararvoden i Malmö? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Malmö?

Mäklararvoden i Malmö 2024 kan du få fram genom att jämföra olika mäklare och deras arvodestyper och procentsatser.

Vad kostar en mäklare i Malmö?

Det beror på vilken typ av arvode ni kommit överens om.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Malmö?

I tabellerna kan du se hur mäklararvoden för bostadsrätt, villa och fritidshus kan se ut i Malmö. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta bara är genomsnittliga riktvärden och att arvodet även påverkas av vilka tjänster som ingår.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här