Mäklararvode Norrköping – Vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Norrköping är 58 787 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 2,8 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Norrköping.

När du ska sälja en bostad behöver du oftast anlita en mäklare som kan hjälpa dig med alltifrån värdering och fotografering till visningar och försäljning. Kostnaden som mäklaren tar för detta arbete kallas för mäklararvode. Denna kostnad skiljer sig inte bara beroende på vilka tjänster som ingår i mäklararvodet, utan också vilken mäklarbyrå det handlar om, hur mycket erfarenhet mäklaren har och om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, eller i det här fallet, Norrköping. Fortsätt läsa för att ta reda på hur mycket du ska betala, vilket mäklararvode som är rimligt i Norrköping och vilka olika arvodestyper du kan komma att stöta på.

Mäklararvode Norrköping

Snittarvoden i Norrköping

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 41 713 kr 2,9 % 39 438 kr
Villa 74 888 kr 2,7 % 70 500 kr
Radhus / parhus 60 495 kr 2,6 % 55 590 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 41 713 kr
Mäklararvode procent 2,9 %
Mäklararvode median 39 438 kr
Villa
Mäklararvode genomsnitt 74 888 kr
Mäklararvode procent 2,7 %
Mäklararvode median 70 500 kr
Radhus
Mäklararvode genomsnitt 60 495 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 55 590 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad är ett rimligt arvode i Norrköping?

När du betalar ett mäklararvode ger du alltså mäklaren en provision för att hjälpa dig att sälja din lägenhet, villa eller fritidshus. Men hur mycket provision tar en egentligen en mäklare och hur många procent brukar det röra sig om? Det kan skilja sig väldigt mycket åt, så därför är det viktigt att fundera över vilka tjänster eller mäklaregenskaper som är viktiga för dig och jämföra olika mäklararvoden för att se vilket som känns mest rimligt. En annan sak som är bra att ha i åtanke är att du kan göra avdrag på mäklararvodet i deklarationen!

Du som ska sälja en bostad i Norrköping påverkars precis som säljare i andra städer av inflationen och bostadsmarknaden. Mäklararvodet baseras också på värdet på bostaden och vilken mäklare eller mäklarbyrå i Norrköping du väljer att ta hjälp av. Tittar du på det rent generellt så ligger ett normalt mäklararvode i Norrköping på cirka 24 000 kr60 000 kr för en bostad med ett värde på upp till 1 000 000 kr, medan ett rimligt mäklararvode för en bostad som värderas till över 6 000 000 kr stället ligger på cirka 87 000 kr100 000 kr. Som du ser skiljer sig det ganska mycket åt, så det är alltid en bra idé att jämföra olika mäklararvoden i Norrköping för att se vad som ingår och var du får mest för pengarna. Tänk dock på att den billigaste mäklaren inte alltid är den bästa, utan det viktiga är att hitta en bra mäklare till rätt pris. Ta gärna hjälp av våra kalkyler för att få ett hum om vad ditt mäklararvode kommer att hamna på!

Vilka olika arvodestyper finns det i Norrköping?

Mäklararvodet kan alltså skilja sig åt beroende på en mängd olika faktorer, men själva kostnaden kan dessutom beräknas på flera olika sätt. En mäklare i Norrköping kan till exempel använda sig av rörligt mäklararvode, medan någon annan kan använda sig av fast. Med ett rörligt mäklararvode så beräknas den provision som mäklaren tjänar i procent på försäljningspriset och är alltså inte bestämd i förväg. Den procent som mäklaren tar i provision är dock densamma oavsett köpeskilling. Tar man däremot hjälp av en mäklare som använder sig av fast mäklararvode kommer du att veta vad du ska betala för affären innan bostaden är såld. Det finns även de mäklare i Norrköping som använder sig av en så kallad procenttrappa där man går efter olika procentsatser för olika intervall av köpeskillingen. Andra använder sig istället av en kombination av rörligt arvode och fast arvode och tar ut ett fast belopp upp till ett visst försäljningspris för att sedan ha rätt till en provision i procent om budgivningen överstiger detta. Vad som passar dig bäst beror helt på dina egna förutsättningar och hur viktigt det är för dig att veta priset i förväg eller inte.

Mäklararvoden för olika typer av bostäder

I och med att ett mäklararvode avgörs mycket på själva bostadspriset så blir kostnaden såklart olika för olika bostadstyper. Tittar man på snittprovisionen i Sverige ligger den nu till exempel på 3,3 %, eller 73 452 kr för villor och 2,7 %, eller 49 447 kr, för bostadsrätter. I Norrköping är den vanligaste arvodestypen fast procentsats år 2024 ligger det genomsnittliga mäklararvodet på 58 787 kr och 2,8 %. Använd gärna våra kalkyler för att räkna ut det ungefärliga mäklararvodet för just din bostadstyp!

Mäklararvoden för bostadsrätter i Norrköping

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 1 miljoner kr 33 000 kr 4,3 %
1 - 2 miljoner kr 41 000 kr 2,9 %
2 miljoner kr och över 51 000 kr 2 %

Jämför mäklararvoden i Norrköping

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Norrköping och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Norrköping.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för hus och villor i Norrköping

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 55 000 kr 3,7 %
2 - 4 miljoner kr 78 000 kr 2,7 %
4 - 6 miljoner kr 82 000 kr 1,8 %
6 miljoner kr och över 95 000 kr 1,4 %

Mäklararvoden för radhus och parhus i Norrköping

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 61 000 kr 4,2 %
2 - 4 miljoner kr 61 000 kr 2,1 %
4 - 6 miljoner kr 58 000 kr 1,3 %
6 miljoner kr och över 98 000 kr 1,5 %

Vad tar mäklarna i arvode i Norrköping?

Vill du jämföra mäklararvoden i Norrköping? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Norrköping?

I Norrköping ligger det genomsnittliga mäklararvodet 2024 på 58 787 kr och 2,8 %. Den vanligaste arvodestypen i Norrköping är fast procentsats.

Vad kostar en mäklare i Norrköping?

Hur mycket en mäklare kostar i Norrköping beror till exempel på vilken typ av bostad du ska sälja, vad den är värderad till, vilken mäklare du tar hjälp av och hur stor kunskap och erfarenheter denne har.

Vad är ett rimligt eller normalt arvode i Norrköping?

Det normala arvodet för en bostad i Jönköping som är värderad upp till 1 000 000 kr ligger på cirka 24 000 kr – 60 000 kr, medan det för en bostad som är värderad till över 6 000 000 kr istället ligger på cirka 87 000 kr – 100 000 kr.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här