Mäklararvode Sollentuna – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Sollentuna är 70 992 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,8 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Sollentuna.

Går du i tankar om att sälja ditt boende i Sollentuna, eller du kanske redan har tagit beslutet? Då är det inte konstigt att bekymra sig över mäklararvodet. Vad kostar en mäklare egentligen? Hur mycket ska man betala i mäklararvode vid försäljning av bostadsrätt eller vid en husförsäljning? Låt oss hjälpa till att reda ut svaren på dina frågor! Mäklararvoden kan variera beroende på en rad olika faktorer, och om du fortsätter läsa kan du få ett hum om vad som är ett normalt mäklararvode i Sollentuna.

Snittarvoden i Sollentuna

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 49 354 kr 1,9 % 45 000 kr
Villa 88 908 kr 1,8 % 75 500 kr
Radhus / parhus 74 714 kr 1,6 % 70 000 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 49 354 kr
Mäklararvode procent 1,9 %
Mäklararvode median 45 000 kr
Villa
Mäklararvode genomsnitt 88 908 kr
Mäklararvode procent 1,8 %
Mäklararvode median 75 500 kr
Radhus
Mäklararvode genomsnitt 74 714 kr
Mäklararvode procent 1,6 %
Mäklararvode median 70 000 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad är ett normalt mäklararvode i Sollentuna 2024?

Det finns tyvärr ingen särskild summa för mäklararvoden som är standard för alla bostäder i hela Sverige, även om det hade gjort saken väldigt mycket lättare. Hur mycket provision en mäklare tar beror nämligen dels på bostadens skick, storlek och läge men också på vilken bostadstyp det gäller. Mäklararvodet vid villaförsäljningar är till exempel nästan dubbelt så högt som det genomsnittliga mäklararvodet för en bostadsrätt i Sollentuna, och det beror bland annat på att husförsäljningar kräver mer arbete av mäklaren.

Mäklararvoden för bostadsrätter i Sollentuna

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 46 000 kr 2,7 %
2 - 4 miljoner kr 48 000 kr 1,8 %
4 miljoner kr och över 62 000 kr 1,3 %

Mäklararvoden för hus och villor i Sollentuna

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr 55 000 kr 3,6 %
2 - 4 miljoner kr 64 000 kr 2,2 %
4 - 6 miljoner kr 81 000 kr 1,6 %
6 - 8 miljoner kr 84 000 kr 1,2 %
8 - 10 miljoner kr 112 000 kr 1,2 %
10 miljoner kr och över 166 000 kr 1,2 %

Jämför mäklararvoden i Sollentuna

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Sollentuna och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Sollentuna.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvoden för radhus och parhus i Sollentuna

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 4 miljoner kr 68 000 kr 2 %
4 - 6 miljoner kr 76 000 kr 1,6 %
6 - 8 miljoner kr 86 000 kr 1,3 %
8 - 10 miljoner kr 95 000 kr 1,1 %
10 miljoner kr och över 98 000 kr 0,9 %

Hur högt är mäklararvodet i olika städer?

Mäklararvoden utvecklas precis som med mycket annat i takt med bostadspriserna och inflationen. Därför kan snittarvodet i olika städer se väldigt annorlunda ut. Det genomsnittliga mäklararvodet i Sollentuna ligger på 70 992 kr vilket är ganska jämnhögt med snittarvodet i Uppsalaoch Malmö. Jämfört med Stockholmoch Göteborg har däremot Sollentuna ett lägre mäklararvode i snitt. Om du däremot tittar på Sollentunas genomsnittliga mäklararvode i procent som ligger på 1,8 % kan du se att siffran är betydligt lägre än i många andra, svenska städer. Använd gärna våra smarta kalkylatorer för att få en ungefärlig siffra på vad just du kan behöva betala i mäklararvode vid en eventuell bostadsförsäljning!

Så prissätts arvoden för mäklare i Sollentuna

Hur många procent en mäklare tar grundas inte bara på själva bostaden. Vad en mäklare tjänar beror även mycket på vilken arvodestyp som används. Den vanligaste modellen i Sollentuna är arvodestrappa men det finns i regel fyra olika arvodestyper som mäklare kan använda sig av.

Arvodestrappan – som också kan kallas provisionstrappa – betyder att mäklaren får en procentsats av bostadens slutpris, som också ökar inom olika intervall av köpeskillingen. Ett vanligt mäklararvode i procent innebär i sin tur att mäklaren får en bestämd procentsats av köpeskillingen. Mäklararvode med fast pris betyder att provisionen är en bestämd summa som inte påverkas av bostadens slutpris, medan vissa mäklare använder sig av en kombinerad arvodestyp med både procentsats och ett fast mäklararvode.

Det ingår i ett rimligt mäklararvode i Sollentuna

Att upprätta köpeavtal samt att sköta all administration runt detta är långt ifrån de enda tjänsterna som en bra mäklare erbjuder. Bakom en lyckad bostadsaffär ligger massor av jobb där mäklaren använder sin egen kunskap, olika tjänster, marknadsföringskanaler och andra verktyg för att ordna en så lyckad bostadsförsäljning som möjligt. Mycket av detta arbete sker dessutom utan att säljaren märker det. Exakt vad en mäklare gör skiljer sig dock mellan olika firmor och baseras ofta på vad som är lämpligt för varje enskilt objekt.

Vad tar mäklarna i arvode i Sollentuna?

Vill du jämföra mäklararvoden i Sollentuna? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Att jämföra mäklararvoden

Du bör alltid ta reda på vad som ingår i mäklararvodet innan du anlitar någon, och ställa dessa tjänster i proportion till den summa eller procent som mäklaren tar i provision. Det är en god idé att jämföra mäklararvoden från flera olika firmor för att få en tydligare bild av vad som är ett rimligt mäklararvode och inte. Glöm inte heller bort att mäklararvodet är avdragsgillt vilket betyder att summan du betalar i mäklararvode påverkar din deklaration.

Att hitta det billigaste mäklararvodet i stan kan såklart kännas bra, men kom ihåg att inte stirra dig blind på låga prislappar. Det viktigaste är att du känner dig trygg med att lägga ditt livs största affär i personens händer. Du ska till exempel inte behöva betala mäklararvodet om bostaden inte lyckas bli såld – läs igenom uppdragsavtalet noga för att se när och hur länge mäklaren har rätt till provision.

Vad är mäklararvode?

Lönen som en mäklare får för sina tjänster kallas för provision, arvode eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Sollentuna?

Snittarvodet för en mäklare i Sollentuna är lite högre, men ändå hyfsat jämnt, med Sveriges snittarvode i rena pengar. Det genomsnittliga mäklararvodet i Sollentuna ligger på 70 992 kr.

Vad kostar en mäklare i Sollentuna?

Kostnaden för en mäklare i Sollentuna beror på vilken typ av bostad du ska sälja samt bostadens skick, storlek och läge. Andra faktorer som påverkar är vilken mäklare du anlitar samt vilken arvodestyp som används.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Sollentuna?

En mäklare i Sollentuna är generellt dyrare än i många andra städer i Sverige, framförallt om du ska sälja en villa. Då ligger det genomsnittliga mäklararvodet på 88 908 kr. Om du ska sälja en bostadsrätt ligger snittarvodet dock på 49 354 kr vilket är lägre än snittarvodet för bostadsrätter i Sverige.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här