Mäklararvode Vasastan – vad är ett rimligt arvode?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Vasastan är 77 679 kr vilket i procent motsvarar ett mäklararvode på 1,3 procent.

Här hittar du procentsatser och information om mäklararvoden i Vasastan.

Ska du sälja en bostad i centrala Stockholm? Anrika Vasastan är en av de mest attraktiva stadsdelarna i huvudstaden, med mängder av vackra sekelskiftesbostäder och hög innerstadspuls. Hur mycket provision en mäklare tar (interlänk) varierar drastiskt mellan olika städer i Sverige, och skiljer sig även åt inuti städerna beroende på vilken mäklare du anlitar och vilken typ av bostad du säljer. Vad kostar en mäklare i Vasastan? Fortsätt läsa för att få en uppfattning om vad som är ett normalt mäklararvode!

Mäklararvode Vasastan

Snittarvoden på Vasastan

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Bostadsrätt 77 679 kr 1,3 % 62 750 kr
Bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 77 679 kr
Mäklararvode procent 1,3 %
Mäklararvode median 62 750 kr
Vi hjälper dig jämföra mäklararvoden Se vad mäklare tar för att sälja din bostad Jämför mäklararvoden nu
  1. Beskriv bostaden du vill sälja
  2. Vi matchar dig med mäklare som jobbar med din typ av bostad
  3. Få förslag på arvoden för din försäljning

Vad är ett normalt mäklararvode i Vasastan 2024?

Hur mycket är mäklararvodet 2024? Hur många procent tar en mäklare? Det finns tyvärr inget exakt svar på de här frågorna, eftersom mäklares arvoden alltid anpassas efter bostadspriserna i olika städer. Därför kan siffrorna se väldigt olika ut om du jämför mäklararvoden i till exempel Göteborg, Uppsalaeller Malmö. Vad en mäklare tjänar beror dock inte bara på bostadens geografiska läge utan även på vilken bostadstyp som ska säljas samt vilken mäklare som anlitas. Så vad är ett rimligt mäklararvode i Vasastan? Det genomsnittliga arvodet ligger på 77 679 kr och 1,3 %, men dessa siffror är som sagt bara ett genomsnitt. Hur mycket mäklararvode du behöver betala i exakta siffror grundar sig främst i två saker:

  • bostadstypen du säljer – mäklararvoden för bostadsrätter är nästan alltid lägre i pris än mäklararvoden vid husförsäljning
  • vilken arvodestyp som mäklaren använder – mäklare använder sig av olika arvodestyper för att räkna ut hur mycket man ska betala.

Mäklararvoden för bostadsrätter på Vasastan

Försäljningspris Försäljnings-pris Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent
Upp till 4 miljoner kr 50 000 kr 1,6 %
4 - 6 miljoner kr 64 000 kr 1,3 %
6 - 8 miljoner kr 84 000 kr 1,2 %
8 - 10 miljoner kr 104 000 kr 1,2 %
10 miljoner kr och över 119 000 kr 0,9 %

Jämför mäklararvoden i Vasastan

Mäklarnas arvoden skiljer sig väldigt mycket mellan olika städer och områden. För att ta reda på mäklarna tar för mäklararvoden i Vasastan och vad som ingår så kan du använda den kostnadsfria tjänsten MäklarOfferter.se. Du beskriver bara bostaden du vill sälja så får du hjälp med att jämföra mäklarnas provisioner i Vasastan.

Jämför mäklararvoden nu

Mäklararvode med fast pris och mäklararvode i procent

Den vanligaste arvodestypen i Vasastan är arvodestrappa, men mäklare kan använda sig av andra arvodestyper också. Arvodestrappa – eller provisionstrappa som det också kan kallas – betyder att mäklaren får en procentsats av bostadens slutpris som dessutom ökar inom vissa intervall av köpeskillingen. Vilken procent mäklaren tar varierar beroende på vilken bostad som säljs och vem du anlitar. Mäklare kan även använda sig av ett vanligt mäklararvode i procent där procentsatsen är förutbestämd och inte ändras. Med ett vanligt, fast mäklararvode är den totala summan bestämd i förväg, vilket betyder att slutpriset på bostaden inte påverkar mäklarens arvode. En del mäklare kan istället använda sig av en kombinerad arvodestyp med både en lägsta garantiersättning och en viss procent av köpeskillingen.

Vad ingår i ett vanligt mäklararvode i Vasastan?

Det är inte bara summan eller procentsatsen för mäklararvodet som varierar mellan olika firmor, tjänsterna som ingår kan också se olika ut och baseras ofta på vad mäklaren anser lämpar sig för objektet. Det finns dock en del tjänster som erbjuds i de flesta fall – till exempel marknadsvärdering, fotografering, marknadsföring, visningar och budgivning. Mäklare brukar även genomföra en ekonomikontroll av köparen, hålla kontakt med banker, upprätta köpeavtal och sköta all administration kring försäljningen överlag.

Vad tar mäklarna i arvode i Vasastan?

Vill du jämföra mäklararvoden i Vasastan? Då kan du använda den kostnadsfria sajten MäklarOfferter.se. De hjälper dig hjälp att samla in offerter och att jämföra mäklare som finns i ditt område.

Jämför mäklararvoden nu

Är det billigaste mäklararvodet det bästa?

Det kan ta emot att behöva betala mäklararvode i samband med en bostadsförsäljning, men det är högst nödvändigt för att affären ska gå med så hög vinst som möjligt. Det är inte ovanligt att vilja hitta ett så billigt mäklararvode som möjligt, men kom ihåg att det då finns risk att du inte anlitar rätt person för jobbet. När du kollar upp mäklararvoden för en jämförelse är det viktigt att se till att tjänsterna som ingår står i proportion till vad du ska betala. Se också till att mäklaren inte har ensamrätt till försäljning – det betyder nämligen att du kan behöva betala summan även om bostaden inte blir såld, eller om du hittar en köpare utan mäklarens hjälp. Läs uppdragsavtalet noga och ta reda på när och hur länge mäklaren har rätt provision.

Du bör främst basera ditt val av mäklare efter hans eller hennes kompetens och lämplighet. Med det sagt är det rekommenderat att jämföra mäklararvoden för att kunna hitta rätt, men försök att inte stirra dig blind på prislappen. Kom även ihåg att du kan dra av kostnaden för mäklararvodet i deklarationen.

Vad är mäklararvode?

När du anlitar en mäklare för att förmedla din bostad till en köpare behöver du betala en ersättning till mäklaren. Ersättningen kallas för provision, arvode eller mäklararvode.

Vanliga frågor:

Hur stort arvode tar mäklare i Vasastan?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Vasastan är högre i rena pengar än snittarvodet i Sverige. Den genomsnittliga procentsatsen är däremot betydligt lägre.

Vad kostar en mäklare i Vasastan?

En mäklare i Vasastan kostar generellt mer än i många andra städer i Sverige, och det beror på bostadspriserna. Det genomsnittliga mäklararvodet i Vasastan ligger på 77 679 kr.

Vad är ett normalt eller rimligt arvode i Vasastan?

Den genomsnittliga mäklarkostnaden i Vasastan ligger som sagt på 77 679 kr, vilket motsvarar 1,3 % av bostadens slutpris.

Rörligt mäklararvode (Procent)

Kostnad för arvode: 50 000 kr

Arvodestrappa

Kostnad för arvode: 70 000 kr

Jämför mäklararvoden
Börja här